De salderingsregeling blijft bestaan!

Ben je aan het overwegen om te investeren in zonnepanelen voor je huis? Goed nieuws! De salderingsregeling, die het mogelijk maakt om de opgewekte zonne-energie te compenseren met je energieverbruik, blijft bestaan. Maar waarom zou je nu moeten investeren? Laten we eens kijken naar enkele voordelen die deze regeling met zich meebrengt voor jou als potentiële investeerder:

 

Snelle terugverdientijd

Dankzij de salderingsregeling kunnen huiseigenaren de kosten van hun zonnepaneleninstallatie sneller terugverdienen. Door de vergoeding voor teruggeleverde energie verkort je de terugverdientijd aanzienlijk, waardoor zonnepanelen een slimme en rendabele investering worden.

 

Financiële zekerheid

Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor de overtollige energie die je opwekt en teruglevert aan het elektriciteitsnet. Dit betekent een gegarandeerd rendement op je investering en meer financiële zekerheid voor de lange termijn.

 

Onafhankelijkheid van energiebedrijven

Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van traditionele energiebedrijven. Je wekt je eigen duurzame energie op, waardoor je beschermd bent tegen stijgende energieprijzen.

Kortom, het behoud van de salderingsregeling biedt een scala aan voordelen voor huiseigenaren die overwegen te investeren in zonnepanelen. Het is niet alleen een financieel verstandige keuze, maar ook een stap richting een duurzamere toekomst.

 

Salderingsregeling: wat is het precies?

De salderingsregeling is een systeem dat al twintig jaar bestaat en het mogelijk maakt om de opgewekte zonnestroom die niet direct wordt gebruikt, terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Deze ‘weggestreepte’ stroom kan vervolgens worden verrekend met de elektriciteit die je afneemt van het net wanneer je zelf geen zonnestroom opwekt. Het stelt huishoudens bijvoorbeeld in staat om overtollige zomerstroom te gebruiken tijdens de winter. De regeling maakt het erg aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen, omdat het lijkt alsof je een ‘virtuele batterij’ hebt: je slaat stroom op wanneer je te veel produceert en haalt het terug wanneer je het nodig hebt.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag gratis en vrijblijvend online een offerte aan!