Optimaliseer je zonnesysteem met omvormers

Solar Noord-Holland is een expert op het gebied van duurzame energieoplossingen. Kies je voor een zonnesysteem om te verduurzamen, dan is het verstandig om een omvormer aan te schaffen. Een omvormer zet gelijkstroom van zonnepanelen om in wisselstroom die geschikt is voor het elektriciteitsnet of huishoudelijke apparaten. Het verhoogt de betrouwbaarheid, efficiëntie en monitoring mogelijkheden van je zonne-energiesysteem. Er zijn verschillende types omvormers, en elk type heeft zijn eigen voordelen en toepassingen.

Optimalisatie

Omvormers helpen de energieproductie van zonnepanelen te optimaliseren door de gelijkstroom (DC) die door de panelen wordt geproduceerd om te zetten in bruikbare wisselstroom (AC). Een micro-omvormer kan zelfs per zonnepaneel worden ingezet, waardoor de stroom van een enkel paneel wordt omgezet en zo elk zonnepaneel afzonderlijk van elkaar kan werken.

Flexibele installatie

Omvormers bieden flexibiliteit bij de installatie van zonne-energiesystemen, of het nu gaat om centrale omvormers die geschikt zijn voor grotere installaties of micro-omvormers die op individuele zonnepanelen worden geïnstalleerd. Zo kan het systeem gemakkelijk worden aangepast aan eventuele obstakels op het dak. Ook kan het systeem later makkelijker worden uitgebreid.

Monitoring op paneelniveau

Micro-omvormers stellen eigenaars in staat om de prestaties van elk zonnepaneel individueel te monitoren via online platforms of monitoringssystemen. Hierdoor kunnen problemen zoals defecten of verminderde prestaties van afzonderlijke panelen snel worden geïdentificeerd en opgelost. Onderhoud kan zo veel gerichter worden uitgevoerd.

Solis-2G 1-fase omvormer

De Solis-2G 1-fase omvormer is de perfecte oplossing voor jouw zonne-energiesysteem met meer dan 97% efficiëntie. Inzetbaar voor zowel residentiële als commerciële doeleinden. 

Maximale energieopbrengst

Realiseer een efficiëntie van meer dan 97%, waardoor je het maximale uit je zonne-energiesysteem haalt.

Efficiënte energiebenutting

Het gebruik van een geavanceerd MPPT-ontwerp als deze, zorgt ervoor dat de omvormer altijd het beste uit je zonnepanelen haalt, zelfs als de (weers)omstandigheden veranderen.

Flexibel en krachtig

Profiteer van een breed ingangsspanningsbereik waardoor de omvormer geschikt is voor diverse zonne-energiesystemen.

Meer info?

Enphase IQ8 Series Micro-omvormer

Geschikt voor diverse zonne-energiesystemen

De IQ8 Series Micro-omvormers ondersteunen moeiteloos de nieuwste generatie PV-modules, waardoor je flexibiliteit hebt bij het kiezen van je zonnepanelen.

Probleemloze installatie en upgrades

Met een lichtgewicht, compact ontwerp en geïntegreerde Stäubli MC4 connectoren biedt deze micro-omvormer niet alleen een eenvoudige installatie, maar maakt ook snelle firmware-upgrades mogelijk dankzij innovatieve circuittechnologie.

Betrouwbare werking en brandveiligheid

Ondersteund door meer dan 1 miljoen bedrijfsuren van betrouwbaarheidstests, biedt de IQ8 Series Microinverter een verbeterde energieproductie met gepatenteerde Burst Mode-technologie, terwijl laagspanning DC en rapid shutdown voldoen aan de hoogste normen voor brandveiligheid.

Meer info?

Verdien gemiddeld €1.500,- per jaar

Met 10 zonnepanelen kan je besparing al snel oplopen tot €1.500,- per jaar met de huidige energietarieven.

Projecten met zonnepanelen

Bekijk deze mooie projecten waar wij zonnepanelen hebben mogen leggen.

West-Graftdijk

West-Graftdijk-2

Bergen

Bergen-2

Grootschermer

IMG_20200207_113204-scaled

Werkgebied

In overleg zijn wij ook bereid om buiten ons werkgebied te installeren.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag gratis en vrijblijvend online een offerte aan!